Egy lejtő vagy partfal stabilizálása általában támfal építését jelenti – és nem természetes anyagokat beépítünk a tájképbe. Azonban a SmartSlope™ élőfal rendszer a szemet pihentető vegetáció részére is életteret nyújt, ezzel a természetbe illeszkedő támfalak gyönyörű, függőleges tájegységgé válhatnak.

A SmartSlope építő blokkjai (modulok) magasabb támfalak tervezését és építését teszik lehetővé előzetes megerősítés nélkül. Azokon a pontokon, ahol a lejtő vagy a partfal megerősítése szükségessé válik, ott a SmartSlope rendszer moduljai kialakításuknál fogva önmagában nyújtják a megfelelő mechanikus kapcsolatot (nincs szükség további csapok, rudak, csövek vagy egyéb rögzítési módra) függetlenül a fal magasságától. A SmartSlope rendszerrel épülő támfalakat illetően bármely más szegmentált támfalra érvényes tervezői eljárások, megoldások alkalmazhatók.

A SmartSlope rendszer moduljai nedves öntéssel készülnek, szemben a más gyártók által gyakran alkalmazott szárazon öntött technológiával. A nedves öntési technológia pontos mérettartást ad, amely elősegíti a gyors telepítést – modulok egymásra illesztésekor jelentősen lecsökken a hézagolási és beállítási igény. A nedves öntési technológia további előnye, hogy szerkezetükből adódóan a fagyással szemben is ellenállóak a modulok.

Nagyfokú strukturális stabilitás
Az innovatív kialakítás hosszú tartósságot biztosít
A modulokkal a beton felhasználás 50%-kal kevesebb
A modulok nagy méretű belső teret biztosítanak a GrowinMediaTM termőközeg és ezzel a vegetáció számára
Egyszerű telepítés az előre elkészített GroSoxx felhasználásával
Rugalmasan kialakítható növényi vegetáció megfakadását nyújtja
Segítséget nyújt a talajerózió kivédéséhez

Szegmentált támfalként
Lejtő és partfal stabilzáláshoz

Galéria

Go top