A GreenLoxx® non-MSE és MSE élő falak a támfalak zöld alternatívája. Megjelenésében esztétikusabb mint a hagyományos blokk vagy beton rendszerek. A GreenLoxx® élő falat geotextília kiegészítéssel látjuk el az élő, zöld fal megfelelő „zárása” érdekében. Ez a fajta záró rendszer a Filtrexx georács és a végzáró elemként alkalmazott GrowingMediaTM termőközeggel töltött GroSoxx® integrációjából áll. A GroSoxx® használatával a GreenLoxx rendszer kiváló talajmegtartó tulajdonsággal bír, és az erózió védelem biztosítása mellett optimális a környezeti vegetáció létrehozására.

A GroSoxx, Filtrexx® GrowingMediaTM termőközeggel töltött Filtrexx® SoxxTM -ből áll, változó meredekségű lejtőkön közvetlenül egymásra helyezve és rögzítve, függőleges helyzetben. A Filtrexx georács toldásmentesen illeszkedik a rendszerbe, ezzel segítve a technológia maximális integritását, a környezetvédelmi és a területileg érvényes követelmények kielégítését is szem előtt tartva. A növényi vegetáció megfakadását a homlokzati oldalon az egészséges gyökerek biztosítják, amelyek a GroSoxx hátoldalán túlnőve a mögöttes partfalba kapaszkodnak. Ezáltal összetett, kellő stabilitású, a környezet értékeit védő, esztétikus egység épül ki.

A múltban a támfalak építése során csupán minimális mértékben kísérleteztek a zöld növényzet alkalmazásával. Azonban a Filtrexx® GrowingMediaTM termőközeg a teljes egészében zöld növényzettel borított támfalak létrehozására teremti meg a lehetőséget. A Filtrexx® GrowingMediaTM az alkalmazott növényi gyökérzet mögöttes falba kapaszkodását, valamint az élő támfal vegetációját jótékonyan és fenntarthatóan növekedésre serkenti.

GreenLoxx® non-MSE élő falak

Könnyű alkotóelemek
Minimális lábazat kialakítással
Nem kell szintezni
Könnyen tovább erősíthető georáccsal
Jobb vízelvezetés, ami csökkenti a hidrosztatikai nyomást
Közel tetszőlegesen megválasztott növényzet telepíthető

GreenLoxx® MSE élő falak

Ellenáll a magas áramlási sebességnek
Nyíró behatásoknak akár 4x nagyobb mértékben ellenáll, mint a rácsozatba helyezett köves megoldások
Növényzettel beültethető
Georács alkalmazásával a stabilitása tovább növelhető
Akár 100% lejtőn is alkalmazható
Ökológiailag érzékeny parti területekhez

GALÉRIA

Go top