Mi a GardenSoxx?

Büszkék vagyunk arra, hogy rátalált a GardenSoxx-ra az egyik legegyszerűbb és legsokoldalúbb kertészeti rendszerre. GardenSoxx® alkalmazásával szinte bárhol lehet kertet építeni. Ezentúl már nem csupán a klasszikus kerti, udvari környezetben, hanem országszerte bárhol, betonon, lapostetőn, teraszon vagy akár melegházban, fóliasátorban is biztonságosan és bőségesen termeszthet zöldséget, gyümölcsöt, gyógynövényeket vagy éppen virágokat, legyen Ön hobbi vagy profi kertész, háztáji termelő.

Nem számít mekkora az Ön kertje, vagy mennyire tapasztalt kertész, a GardenSoxx maximálisan a segítségére lesz!

Felhasználások

KISKERTBEN A HÁZ KÖRÜL

A GardenSoxx kínálja a legegyszerűbb, legsokoldalúbb és legtermékenyebb rendszert az otthoni zöldségtermesztéshez. Bio zöldségeket, gyümölcsöket, gyógynövényeket és virágokat termeszthet az udvar szinte bármelyik részén. A GardenSoxx alkalmazásával hagyományosan parcellákba, sorokba, de az egyedi kertészeti helyzethez illeszkedően rugalmasan változtatható alakzatba is rendezheti termelő területét.

KÖZÖSSÉGI KERTEK

A GardenSoxx kiválóan alkalmas közösségi kertek kialakítására, hiszen bárhol telepíthető, beleértve betonon vagy rosszminőségű városi talajon. Készíthet hagyományos kialakítású termő területet, sorokat, de kialakíthat kreatív, egyedi elrendezésű kertet, melegházat is.

KOMPAKT KERT

A GardenSoxx könnyedén a legjobb termőhelyé alakítható. A szabadalmaztatott, optimális áteresztőképességű háló olyan agrikultúrális előnyöket biztosít amelyeket a hagyományos műanyag vagy agyagedények nem. A cserepes növények gyökerei növekedés közben elérik az edény falát a további növekedést megakadályozva. Ezzel szemben a GardenSoxx-ban lévő gyökerek amikor túlnőnek a háló külső felületén, a levegőre került részeket magukról leválasztva a GardenSoxx-on belül serkentik további új, hasznos gyökérzet növekedését. Olyan, mint egy palántával beültetett földsánc a lapostetőn, a teraszon, vagy az erkélyen azért, hogy egészséges konyhakertet vagy szép virágos kertet hozzunk létre. A kompakt kert magas hozamának biztosításához használja a GardenSoxx kevés karbantartást igénylő csepegtetőcső rendszerét.

ÜVEGHÁZAKBAN

Használja a GardenSoxx technológiát az üvegházban is, hogy növelje a termési hozamot. A GardenSoxx soronként több négyzetméternyi palánta telepítését teszi lehetővé mint az cserepes ültetéssel lehetséges, bővebb és hatékonyabb termést biztosítva. A Sugárzó hő átadása is a GardenSoxx hálón keresztül nagyon könnyen végbemegy, így az hatékonyan a gyökérzónába jut, ahol leginkább szükség van rá. A GrowingMedia termőközeg elnyomja a környező talajban lévő betegségek hatását, valamint a háló vízelvezető képessége csökkenti gyökér rothadásra való hajlamát.

KONYHAKERT

Gyógynövények nagyon jól megélnek a GardenSoxx környezetben. A GardenSoxx nem csak a megfelelő növekedéshez szükséges feltételeket biztosítja a gyógynövények számára, de lehetőséget ad arra is, hogy Ön a legkülönfélébb alakzatúra tervezze meg gyógynövénykertjét. A GardenSoxx alkalmazásával az agresszív gyógynövényeket is - mint például a menta – biztos határok közé lehet szorítani.

FÓLIASÁTOR

A GardenSoxx a fóliasátrak terméshozamának növelésére is alkalmas, csökkenti az előforduló növénybetegségeket, egyúttal hatékonyabb termőközeget nyújt a növények számára. Termési időszak még hatékonyabban, korábban kezdhető. Használjon geotextiliát, hogy a GardenSoxx alatt és környékén ne fakadjon meg a gyomnövényzet a fóliasátorban. A kiegészítő csepegtető öntöző rendszer beépítésével a GardenSoxx hálóban lévő termőközeget takarékosan, de hatékony öntözhetjük. A fóliasátor üvegházhatása által biztosított sugárzó hőt a GardenSoxx hálója könnyedén továbbítja a növényzet gyökérzónájába.

TEREPRENDEZÉS ÉS DÍSZKERT

A GardenSoxx az otthoni tájkép létrehozásában is segítségünkre van. Használjon GardenSoxx-ot bármilyen alakú virágágyás megalkotására. Közvetlenül sekély gyökérzetű fák alá is telepíthet immáron virágokat, ahol eddig nem ez nem vagy csak nehezen volt lehetséges. A sérülés veszélyét jelentős mértékben lecsökkentő, zöld játszótér építése is valóssággá válik. A GardenSoxx soha nem gondolt mértékű színeket, formákat és funkciókat ad a tájnak. Tegye próbára Ön is!

BIOKERTÉSZET

GardenSoxx helyileg előállított komposztált termőközeget (GrowingMedia) használ, amely természetesen betegségektől mentes, gyommentes, valamint rendkívül magas a szervesanyag és a nélkülözhetetlen tápanyag tartalma, ezáltal nincs szükség műtrágya vagy gyomirtó alkalmazására. A komposztzokni háló anyaga teljes mértékben távol tartja a gyom magvakat. A Filtrexx csepegtető rendszerével takarékos termőközeg és minimális víz használata is elegendő. A locsolási időzítővel soha sem kell aggódnia a növények öntözése miatt. GardenSoxx élettartama legalább két év, vagy amíg a termőközeg belül kimerül. Néhány szezon után a komposztzokni hálók újrahasznosíthatók, a GrowingMedia újra komposztálható, ezzel a szerves újrahasznosítás teljesen megvalósítható. A GardenSoxx által kínált módon a bioélelmiszerek bárhol megtermelhetők, függetlenül a környező talaj minőségétől.

TERASZOK, ERKÉLYEK

A GardenSoxx a legjobb termelő konténer a teraszon vagy erkélyen növekvő buja kert számára. A szabadalmaztatott áteresztő háló olyan előnyös tulajdonságokat nyújt a növényzet számára, amelyet a hagyományos műanyag vagy agyagedények nem, emellett a terasz és a környező épületrészeket sem károsítja. Használja a GardenSoxx-ot a teraszon, vagy erkélyen éppen úgy, ahogyan bármely virágcseréppel vagy kaspóval tenné, létrehozhat egy konyhakertet vagy pl. sokszínű, egynyári virágzó kertet. A GardenSoxx alkalmas beltéri dekoratív edényként való alkalmazásra is, ahol a tartóedény maga a komposztzokni is lehet. Használja a GardenSoxx-hoz kialakított, kevés karbantartást igénylő csepegtető rendszert vagy csepegtetőtálcát a magas hozam eléréséhez.

ESŐKERT (Raingarden)

Kezelje a megszaporodott nagy esőzéseket egy szép, csapadékvízzel ellátott, őshonos évelő virágokkal teli kertben. A Raingarden a legjobb víz elvezetési gyakorlatával a lehulló, akár jelentős mennyiségű csapadékvizet is biztonságos keretek között tartja. A csapadékvíz a szikkasztás során a talaj, a növények és a mikrobák által kerül hasznosításra, miközben a talajba beszivárgó csapadékvíz megtisztul a környezetkárosító szennyeződésektől. Esőkertek kialakításával a természetes élőhelyek helyreállíthatók, a vízelválasztás útján védelmet nyújtva. A Raingarden megoldás előnyös funkcionális tereprendezéssel is együtt jár.

EMELT, KERTI ÁGYÁSOK

A GardenSoxx kiválóan alkalmas megemelt kerti ágyások létrehozására szerszámok és bármilyen fűrészárú igénybevétele nélkül is akár. A GardenSoxx - ellentétben a megemelt kerti ágyásokkal - gyommentes, mert a gyomnövények magjai nem jutnak át a hálón. Kutatások alapján kimutatható, hogy a GardenSoxx jelentősen csökkenti a fekete gyökérrothadást, továbbá magasabb cukortartalmat, ízt, színt, és antioxidáns tartalmat biztosít a gyümölcsök, zöldségek számára, mint a hagyományos, emelt ágyásokban alkalmazott módszerekkel az elérhető. GardenSoxx használatával például egy 30 m2 –es emelt kerti ágyás percek alatt elkészíthető, jóval kevesebb munka és termőközeg (GrowingMedia) árán. A GardenSoxx élettartama legalább két év, vagy amíg belsejében a termőközeg ki nem merül. Néhány szezon után a háló újrahasznosítható, a GrowingMedia újra komposztálható.

TETŐKERTEK

A GardenSoxx bárhol használható, beleértve a háztetőt is, ahol virágzó zöldséges, gyümölcsös vagy virágos kertet hozhatunk létre. Könnyedén eljuttatható a kívánt helyére, a nehéz edények súlyának mellőzésével a tartó szerkezetet sem terheljük. A GrowingMedia egy könnyű termőközeg úgy működik, mint egy természetes szivacs, amely képes felszívni akár a hatalmas mennyiségű csapadékot is. Szárazság idejére pedig a rendkívül alacsony karbantartási igényű GardenSoxx csepegtető öntöző rendszert ajánljuk. A csepegtető cső könnyedén elhelyezhető a GardenSoxx tetején a GrowingMedia és a háló között, bármilyen szabványos tömlőillesztéshez csatlakoztatható, hatékony, jól elosztott öntözést biztosít.

HOMOKZSÁK HELYETT VAGY IDEIGLENES LÉPCSŐNEK

GardenSoxx könnyedén megtölthető homokkal, különféle egyedi célokra. Használja homokzsák helyett, gyors építésű, pontos tömítettségű gátakat készíthet, vagy hozzon létre ideiglenes "lépcsőket" meredek töltések, gátak oldalában.

ISKOLAI KERTÉSZKEDÉS

Hozza össze a gyerekeket a kertészkedéssel. A GardenSoxx ehhez kiváló és rendkívül egyszerűen lesz az Ön segítségére. Amellett, hogy akár tantermekben is bemutatható - mert nem igényelnek szántást vagy ásást -, a gyerekek számára könnyedén megtölthető, mozgatható, növénnyel beültethető, nem szükséges gyomlálni és a gyerekek saját maguk öntözhetik is. A GardenSoxx alkalmas arra, hogy bárhol kertet építsen – bent az épületben, az iskola udvarán, vagy akár a tetején. Betonozott területen is biztonságos, termékeny kertet alakíthat ki.

ZSEBKENDŐNYI KISKERT

Ezzel a kertészkedési módszerrel kicsi, de intenzíven beültetett kertek hozhatók létre. A gyakorlatban hangsúlyos jelentőséggel bír az alkalmazott komposzt keverék könnyű súlya és elhanyagolható munkaigénye. Hasonlóan a GardenSoxx rendszerhez sokkal több növény ültethető négyzetméterenként, komposzt megfelelő keverékének használatával. Könnyedén létrehozható egy-egy ilyen kert a négyzetméteres kertészeti módszerek és elvek következetes alkalmazása és betartása mellett.

VÁROSI KERTÉSZET

A GardenSoxx bárhová telepíthető. Ez az, ami lehetőséget biztosít arra, hogy olyan helyeken is kerteket hozzunk létre, ahol szinte minden terület beépítésre kerül – ahogy egy nagyvárosban ez lenni szokott. Ha más hely nem áll rendelkezésre, akkor egy szabad betonfelületre is veteményeskertet telepíthetünk. Használja ki a kis napos területek nyújtotta lehetőséget is, mint például: a lapostetőkön, erkélyeken vagy a járdákon, az úttesteken – természetesen a közlekedés zavarása nélkül – veteményes, virágoskert vagy éppen gyógynövény termesztésére.  Tápanyagban szegény talaj? Nem számít! A GardenSoxx lehetővé teszi, hogy akár Ön határozza meg, milyen összetételű termőközeg kerüljön a komposztzokniba. Önellátásra vagy akár eladásra is termelhet immáron zöldségeket, gyümölcsöket a sűrűn beépített városban.

FOGHÍJBEÉPÍTÉSEK

A GardenSoxx zseniális megoldást kínál a megüresedett városi foghíjas területeken a rendelkezésre álló talaj minőségétől függetlenül, egészséges konyhakert létrehozására ideiglenes jelleggel. A GardenSoxx könnyedén mozgatható - még növényekkel teli állapotban is -, amennyiben az adott helyről időközben el kell költöztetni a kertet. A GardenSoxx segíthet megoldani az egyre inkább fenyegetőnek jósolt élelmiszerhiányt azáltal, hogy egy városban vagy annak közvetlen környezetében a ki nem használt vagy termesztésre alkalmatlan földeket produktív, termő területekké alakítsuk.

FÜGGŐLEGES KERT

A GardenSoxx megteremti annak lehetőségét, hogy már relatív kis helyet is zöld, termőterületté alakíthassunk FÜGGŐLEGSEN! A függőleges veteményeskertben is kiválóan megnőnek kedvenc zöldségeink, úgymint a: paradicsom, paprika, bab, borsó, tök. A GardenSoxx anyaga elég erős ahhoz, hogy falra akasztva lógjon a kampókon vagy ha a kisebb átmérőjű komposztzoknit használja, akkor a falra szerelt vályúrendszerek képesek megtartani a termőközeget, növényzettel együtt.

Go top